Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A magyar név megint szép lesz, méltó régi nagy híréhez

Cikkek

Rovásírás vagy székely ábécé?

2008.10.21

  

Rovásírás vagy székely ábécé?

Részlet Varga Csaba: Egy szó mely megtéveszti a világot című cikkéből.

 

II. KURULTAJ - 2008.

2008.09.26

 

Egy évvel ezelőtt még csak néhány kivételes ember hallott Magyarországon a madjarokról. Azóta egyre többen csodálkoznak rá, hogy él Kazakisztánban egy madjar (ejtsd magyar) nevű törzs, amelynek ősi mondái hasonlóak a mieinkkel, és most már genetikailag is bizonyítottan a rokonaink.

...további részletek "A teljes bejegyzés"-nél érhetők el!

 

Kurultaj előzmények 2. rész: történelmi előzmények-1500 év

2008.09.26

 

A magyarság tudatában (még ha megtépázva is) a mai napig él a keleti (ázsiai) származás hagyománya. A magyarság eredetével kapcsolatban - a XIX. század dereka óta - váltakozó hevességgel dúl a vita a különböző tudományos álláspontok között. Az utóbbi fél évszázadban (különösen a rendszerváltásig), sokszor minden ellenérvet figyelmen kívül hagyva erőltették a magyarság „finn-ugor” eredetének kétségbevonhatatlan tanát.

A magyarság eredetére vonatkozó régészeti, nyelvészeti, etnográfiai és embertani kutatások azonban jóval árnyaltabb és igen összetett képet rajzolnak ki.

Ma már a legtöbb kutató (különösen a régészek és az antropológusok) elfogadja, hogy a honfoglaló magyarság embertani jellege, valamint kultúrája is inkább az iráni és szkíta hagyományokat is őrző, közép ázsiai...

...részletekért "A teljes bejegyzés"-re kattints!

 

Mi is az a kurultaj?

2008.09.26

 

Mi is az a kurultaj?

A közép-ázsiai nyelvekben a „kurultaj” szó törzsi gyűlést jelent, melyet a régi időkben hadjáratokat megelőzően hívtak össze, de itt rendezték a vitás ügyeiket, vagy vezetőik megválasztását is.

 

Kurultaj előzmények 1. rész: az expedíció. (Bíró András Zsolt antropológus beszámolója)

2008.09.26

 

Kazakisztán Kosztanaj- megyéjében (Zsangeldi járás) a Szarikopa tó vidékén él egy Madjar (ejtsd: magyar) nevű törzs. A törzs tagjai magukat madjarként határozzák meg (a kazakságon belül). Emlékhelyeik feliratain, temetői sírköveiken mindenhol jelzik a madjar törzshöz való tartozást.

  ...részletesen lásd "A teljes bejegyzés"-nél!

 

Vukics Ferenc: ...van magyar ember

2008.09.26

 

Bösztörpuszta szakrális hellyé vált. Magyarország egésze szakrális hellyé lesz, ahol a teremteni szándékozó ember őszintén és megtisztulva tekinthet majd a következő nemzedék szemébe. A hollók elvégzik a dolgukat. Felépítik a fészket a sólymoknak. Mire a huszonnégy népet összehívjuk, addigra már rendezzük dolgainkat és egy egységes nemzet fogadja majd testvéreit.

Nem lesz nehéz, mert mi már tudjuk: VAN MAGYAR EMBER.

...a teljes cikkhez kattints "A teljes bejegyzés"-re!
 

 

Magyarnak lenni

2008.09.21

Manapság a fiatalok egyre kevesebben vállalnak gyermeket. A félelem beköltözött a szivekbe, ezek a fiatalok nem biznak a jövőben. Aki halni készül, az nem képes lehivni a lelkeket, azaz nem tervez, nem vállal gyermeket. Ahol halni készülnek, oda nem születik le lélek.

Minden magyar gyermekben végső soron újra megszületik az összes magyar ős, de nemcsak génkészletével, hanem az ősök minden tudásával is. Ez teszi ki a nemzetet. Aki nem akar gyermeket, az nemet mond az eddigi összes magyar emberre, az összes ősre, és mindenre, ami magyar. 

 

...folytatáshoz kattints a "teljes bejegyzés"-re!

 

A magyar nyelv az emberiség ősnyelve

2008.09.19

 

 A MAGYAROK LEGRÉGIBB ÉS LEGÉRTÉKESEBB KINCSE...az ÍRÁS

(részletek Friedrich Klára, Forrai Sádor, Varga Géza, Varga Csaba írásaiból)

 

« előző

1 | 2 | 3