Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vukics Ferenc: ...van magyar ember

2008.09.26

A Kunszentmiklóson, 2008. augusztus 7-10-én megszervezett nagysikerű, mintegy hetvenezer ember részvételével lezajlott kurultaj üzenetét Vukics Ferenc őrnagy, a rendezvény egyik főszervezője adta át a Magyarok VII. Világkongresszusának.

"Van Magyarország, mert vannak magyar emberek, és akár tetszik, akár nem, ez az ország a miénk." - mondta Vukics Ferenc őrnagy, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem tanára, a Baranta Szövetség vezéralakja.

"A Kunszentmiklós melletti Bösztörpusztán ötvenezer ember bűncselekmény, rendőrség és szemét nélkül volt együtt - ez a magyar ember" -állította a főszervező.

A kurultajon megállapodás született a kazakisztáni magyar törzs képviselőivel: - ottani magjar fiatalok jönnek Magyarországra magyar nyelvet tanulni, a kazak-magyar szótárt elkészíteni. Két év múlva tervezik a nagy hun-szkíta kurultajt.

KépHetedik napja vagyok itt, és olyan eseményeknek vagyok tanúja, amelyeket a másvilágon sem felejtek el - így köszöntötte a Magyarok VII. Világkongresszusát Orazak Ismagulov antropológus professzor, akadémikus, aki jelentős segítséget nyújtott a torgaji magyarok felkutatásában. A professzor szerint a legjobb magyarokkal volt szerencséje együtt dolgozni, és ha az Isten is úgy akarja, hogy meg kell haljon, akkor is boldog lesz, mert régi gyökereink virágoznak és erősödnek.

"Nekünk magyarul fájt a szívünk, amikor megtudtuk, hogy milyen lett a magyarok területe Trianon után"- mondta a professzor. Számára történelmi kérdés, hogy a XXI. században az európaiak kikkel akarnak élni, ha nem a testvéreivel.

A magyar nőknek azt kívánta, hogy minél több magyar gyermeket szüljenek, így legyen minél több igaz magyar.

Régi szokás szerint a lovát szerette volna testvérének ajándékozni, de mivel nem volt lehetősége azt ide hozni, köpenyét és fejfedőjét adta Patrubány Miklósnak.

Kurmangazi Shokpituli, a kazakisztáni magyar törzs vezetője, az évezred hetedik évének hetedik hónapjában a hetedik napon Szágában rendezett kurultaj főszervezője, a Torgaj vidéki villamosművek vezérigazgatója szerint a mi őseink az égben most nagyon örülnek és nagyon büszkék, látva, hogy találkoztunk és fogjuk egymás kezét.

Kurmangazi felbecsülhetetlen segítséget nyújtott az elmúlt években Bíró András Zsolt antropológusnak a torgaji magyar törzs szállásterületén folytatott genetikai vizsgálatai során.

 

Kép

2008 szeptember 15 - hétfő, 12:53 
Vukics Ferenc: Kurultáj után Kurultáj előtt 

(elhangzott  részleteiben  Balatonszárszón, Váralján, Kecskeméten, Esztergomban)

Hogy ki mit cselekedett helyesen, azt majd az utókor eldönti. A jelen "nagy igazságait" hangoztató emberek nyomát néhány nap múlva elmossa az eső. A jövendő számára csak a cselekedetek számítanak. A Kurultájon a magyar ember cselekvési formájával találkozhattunk. Valódi magyar összefogást láthattunk és érezhettünk. Jó volt együtt lenni és közösen erőt meríteni a teremtő szándékból. Bösztörpuszta valóban szakrális hellyé lett egy új kezdet helyszíne.

Most nem régen elmúlt idők egyre fakuló energiáit kerestük eldugott helyeken, hanem megtapasztaltuk, hogy a teremtő erő ott van és ott erős igazán, ahol mi magyarok ténylegesen magyarok vagyunk. Igazai élő erő, amely téren és időn túl is érezteti a hatását. Ott mindannyian megtapasztalhattuk, hogy a teremtés elszakíthatatlan részei vagyunk. Új, mégis öröktől fogva létező erők támadtak fel ismét. A magyar mondavilág szerint a világ aranyos szeglete az egyetlen hely, amely megőrizte a teremtés eredeti állapotát. Hetvenezer ember újraalkotta az aranyos szegletet, s erősíti minden olyan ember, aki már készül, hogy legközelebb ő is ott legyen. A politika kerékkötői által egységesen elhallgatott magyar találkozás állami támogatás, pályázatok, bűncselekmény, rohamrendőrök, szemét nélkül zajlott le a sokszor alábecsült pusztában. A pártharcok mögül előrelépve újraformálja magát egy élni, dolgozni, teremteni és példát mutatni akaró nemzet. Keleti testvéreinkkel való találkozásunk nem a múltról hanem a magyar jövő kezdetéről szólt.

Az idő elérkezett. Az emberek megtalálták egymást. Az esőcseppek megindultak a tenger felé lassan mindenki érezni fogja egy nagy folyó sodrának erejét.

Az idő elérkezett és épülni fognak a magyar otthonok, a magyar iskolák, a magyar templomok, a teremtés törvényei szerint művelik majd a magyar földet és a magyar elmét és tanulni fogják még a magyar embert!

Új Magyarország épül végre nem politikai jelszavakkal, hanem dolgozó és szerető emberek által. Észre sem fogjuk venni, hogy milyen gyorsan nyílik ki ennek a közös cselekvésnek a virága.

A Kurultájon kezdet és visszaszámlálás kezdődött el. Új önkormányzatiság alapjait kezdték lerakni. Nem szakjogászok, hanem hittel élő, teremteni akaró, az elődeik ősvényét követő, a jövőre szövetséget kötött emberek közösségei.

A tanítás több évtizedes folyamata tetté érlelte az elméleteket. Megindult az ország teljes feltérképezése. Az elkövetkező hónapokban óriási munka zajlik majd le. A Kurultáj óta ezrek csatlakoznak egy új magyar működési forma újjáalkotásának megvalósításához. Átlépve a fejben és lélekben lévő határokat a magyarság minden részéről egyszerre teszik meg az első lépéseket. Végre értjük egymás szavát.

Mit is tud az ország és mit tudna még? A csatlakozók emberi magyar életet kívánnak maguknak és akarnak gyermekeiknek. Életet, ami ténylegesen az életről szól. Nem bűnösöket keresnek. Csupán hitetleneket, tudatlanokat, lelketleneket találnak.

Az elkövetkező időben több száz helyszínen megindul a magyar táj és az ember feltérképezése. Váruk mindenkit, aki a tett tapasztalásával rendelkezik. A munka végén pedig újra találkozunk. Úgy, mint Bösztörpusztán. Kicsit többen kicsit felkészültebben szerét ejtjük a dolgoknak megalkotjuk a dolgok magyar rendjét hogy országunk újra megérdemelten a mienk lehessen. Meg fogunk érte dolgozni munkával, tettel, szeretettel.

Kép

Bösztörpuszta szakrális hellyé vált. Magyarország egésze szakrális hellyé lesz, ahol a teremteni szándékozó ember őszintén és megtisztulva tekinthet majd a következő nemzedék szemébe. A hollók elvégzik a dolgukat. Felépítik a fészket a sólymoknak. Mire a huszonnégy népet összehívjuk, addigra már rendezzük dolgainkat és egy egységes nemzet fogadja majd testvéreit.

Nem lesz nehéz, mert mi már tudjuk: VAN MAGYAR EMBER.

 

 

 

 

A mappában található képek előnézete Kurultaj 2008

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.