Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hangtállal - félelem nélkül

2008.09.17

Hang-tállal élni félelem nélkül avagy hogyan oldjuk fel a Szellem-Félek-Test diszharmóniáját?

Csodálatos, mágikus, beszédes a mi magyar nyelvünk. Ha figyelünk, a megoldás a sorok között azaz a szavak kifejező tartalma mögé pillantva "meg van írva".

Mondjuk ki EGÉSZSÉG.

A mai "felvilágosult" ember tudja, EGÉSZSÉG az, ha a SZELLEM-LÉLEK-TEST EGYensúlyban van EGYmással, EGY vagyis EGÉSZ.

Azt mondjuk, jól vagyunk, RENDben vagyunk, EGYben vagyunk, RENDben van az EGÉSZségünk.

Az EGÉSZség az Isteni EGYség anyagi megnyilvánulása, földi leképezése bennem, az emberben.

Ezzel szemben a SZELLEM-FÉLEK-TEST diszharmonikus. Kimondva bántja a fülemet, leírva idegen. Nem elírás történt! A FÉL-ek az FÉL-elem. Nem TŰZ-, nem VÍZ-, nem FÖLD-, nem LEVEGŐ-, és különösen nem SZER-elem. A FÉL-ek nem EGÉSZ, és így nem is lehet EGÉSZ-ség. Nem is EGY-ség, hanem annak épp a szétesése, széthullása, a LÉLEK félbeszakadása, ami a TEST és a LÉLEK  erőtlenséghez és támadhatósághoz, végső esetben betegségéhez vezet. Különösen, ha a félelem (szorongás) tartós. Ki ne ismerné ma ezt az érzést? 

 Nemcsak a "természeti" népek, hanem a mai "civilizált" ember is az Isteni Égi Rend földre tükröződésében él. Mivel azonban a ma embere már régen elvesztette eredendő kapcsolatát a Teremtő Erővel, a tükörkép csorbult. (vagy maga a tükör?) De vigyázzunk! Ez a tükröződés kölcsönös: visszahat az Égi Rendre a megbomlott Földi Rend-etlenség. Föld-Anyánk pusztításával a Mindenség sorsát is megpecsételjük. Addig ne számítsunk arra, hogy a Föld ad majd elvileg kimeríthetetlen kincseiből, amíg mi emberek csak elveszünk és semmit sem adunk. Legfőképpen Szeretetet.

Kép Hogy visszaállítsuk az égi-földi harmóniát, ahhoz Istent kell újra megtalálni. Magunkban és minden teremtett lényben Őt felismerni. Gondoljunk a természetben megélt meghitt, nyugalmas pillanatokra.  A csodaszép természeti jelenségekre. Egy mosolygó csecsemőre, vagy kutyakölyökre. De gondolhatunk - ha csak egy pillanatra is - a természeti katasztrófákra, (vajon miért is van belőlük egyre több?...) mert az is Teremtő Erő.  Ahhoz, hogy Istent megtaláljuk, hinnünk kell az Isteni Fény-Szeretet erejében, mintegy hidat húzni az Ég és Föld között. Ez persze egyáltalán nem fájdalom- és szenvedésmentes feladat, mint tudjuk. Isten bennünk is megnyilvánul, mint a természetben mindenütt. Tisztelettel, alázattal és szeretettel forduljunk a bennünk MAG-unkban és testvéreinkben (embertársainkban) rejlő Isteni szeretet-minőség felé, és EGY-ben az EGY Isten felé.

Higgyük az EGY Istent, az Ő MINDEN-s-ÉG-ben ÉLŐ TISZTA FÉNYÉT és a HIT-ünkből születő örök REMÉNY-ét.

A FÉLELEM (szorongás) oldása révén a SZERETET születésének boldogító érzését segítek megtalálni - ha kéred - CSEND-tálaim azaz HANG-tálaim segítségével.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.