Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


HÍREK - Könyvajánló

2009.08.09

KépVálságban van Földi emberi rendszerünk, amit megszoktunk, amit örök-nek „hittünk”. Igen, hitünk mára erre a materiális létre korlátozódott. Ebben hiszünk! Foggal körömmel, szakadásig....
Ám a Teremtés ÖRÖK, nem lehet elrontani!
Ezt az akarnok emberi gőg, butaság, önzés és félelem által „elrontott” helyzetet csak a NŐ újra megjelenése tudja helyrehozni, a Teremtés Örök Rend-jébe visszaállítani.
Mint mondám, hitünk materiális. Anyagelvű. Isten-nek nincs benne hely! Csakhogy MATER – azt jelenti: ANYA.
Isten ebben IS szelíd bölcsen humoros....

 

* * * 

 

A bevezető elé

KépAz itt leírtak megértéséhez világosan kell látnunk egy dolgot:
a mai világ statikus, állóképekben tud csak gondolkodni (halott)
a mindenkori természet viszont „örökmozgó”, ÉLŐ!
Ebből fakadóan van a mai embernek egy csomó problémája az ÉLŐ Világ értésével.

Amikor NŐ ről beszélünk, akkor éppen e folyton Növő, sokarcú, örökké változó Élet-ről van szó, MAG-áról AZ Élet-ről !
Fel kell fognunk, hogy aki ma nőnek születik, az tegnap férfi volt, és holnap esetleg megint férfinak fog születni. Nőiségnek csak a férfi jelenlétében van értelme. Napba „öltözött”Asszony! Földtörténeti korok szerint rendre felcserélődött Föld bolygónk északi és déli pólusa – hatalmas kataklizmák közepette!
Vagyis kijelenteni valamiről, hogy „ez így van, ez az IGAZSÁG„ az valami olyasmi, mintha egy felhőről állítanánk, hogy „ez A felhő, a Felhő így néz ki!”. Viszont a magyar nyelv (ez az Isteni Nyelv!) mégis el tudja mondani az igazságot a felhőről, mert képes képekben lefesteni a mindenkori lényeget: fel.....hő (!). És milyen igaza van, hiszen a párakicsapódás akkor, és úgy jön létre, ha a hő felfelé haladva a vízpára kicsapódik, és „felhő”-t képez.....! Az alakja, formája, színe és miegyebe NEM a lény ege, hanem a szabadsága, az élete a fogalomnak! (lásd Buddha „rózsá”ja!)
Ha „fázunk” a magyarban, akkor azt mondjuk, hogy fa után (tűzrevaló után) nézünk, mert hideg van....
„Szellem” és „Szerelem” szavaink között igen nagy az áthallás, a hasonlóság!
Talán nem véletlenül....? A Magyar Nyelvben semmi sem véletlen!
Ahogy nem véletlen Krisztus és kristály, - a régies „us” = ős szavunk összecsengése sem.
Mert Ő valóban a mi Kristály Ős-ünk! (miért is nyugosznak „kristály test”ben a Pálos Atyák a Pilisben, -szent hegyeinkben-, hogy „végül” feltámadva segíthessék népüket?)
Jézus neve ragadt meg a mai magyarban, leginkább párban használva Máriá –val. Történelmi magyar hagyománya van a kiáltásnak emígyen: „JézusMária!”. Igen, szinte -egybe írva, ejtve és gondolva!
Mária-imádságunkban megjelenik az Ő „méh”-e. A NŐ belső nemi szerve. A NŐ szakrális középpontja!
Mi tehát a NŐ “lény ege” …?

A méhek népe voltunk az ókorban és korábbi időkben is. Például egyes görög és római leírások szerint: „soha ne jusson eszedbe megtámadni e népet, mert mintha méhkasba nyúlnál, egyként támadnak ellened!”.
IstenAnya egyik ábrázolása a Suméroknál a MÉH Királynő volt. Igen, a méhecskének, a szorgalmas, egységtudatban élő, dolgos, méz gyűjtögető bogaraknak a képét idézték népünkkel kapcsolatban. Akiknek Királynőjük van!
A méh termelte méz és a méh teremtette (szülte) Méz áthallik egymásba. Csak Méz ős- ünket régiesen Méz-us nak mondták, vagyis Jéz-usnak.... Talán ezért is használjuk a magyarban- szívünknek kedves társainkra: ÉDESem!
A magyar nyelv ISTENI nyelv. Ezért vannak nyelvünkben a név elők! Tudnillik, ha valamit ISTENNEL kell betöltenünk, -mert nem hordozza magában eleve-, akkor neve elé tesszük az „A” vagy az „Az” hangokat. Miért is teszi ISTENNEL betöltötté az „A” hang a szavakat, ill jelentésüket? Mert az „A” hang képi jelentése: ISTEN ! Mondhatnánk: KEZDET.
Mert az „A” hang szív-csokrunk hangja......
Vagyis ha a székről beszélünk, - és nem általában székről,- akkor azt „Lélekkel töltjük” meg az a hang révén. Természetesen Petőfi Sándor neve elé nem kell névelő, mert benne ÉL az ISTEN, vagyis külön nem kell odatenni.

Természetesen ez játék a szavakkal! De tessék megpróbálni ilyen szabadon játszani a szavakkal mondjuk az angolban! Ha pedig a szavak a gondolatok kifejeződései, akkor most már mit gondolhatunk a „szabad világ szabad gondolkodás”-áról?

Mindezt azért bocsátottam előre, mert amikor azt tárgyaljuk majd, hogy az emberi testen 7 csakrát (energia-csokrot) találhatunk, amik elöl és hátul tölcsér alakú „nyílások” képében jelennek meg, akkor IS csak egy pillanatnyi állapotát rögzítjük az EMBER nek, ami a mi világunkban jelenleg jellemző a nagy-többség átlagára. Amikor pedig a következő lapon már egyetlen nagy „energiatojás” ról beszélünk, aminek a tetején és az alján van csak egy-egy tölcsér alakú energiakapuja, akkor a „megvalósult” EMBER következő fokát mutatjuk meg, amihez képest már megint felfoghatatlan lesz az „újabb” fokozat „kristály” EMBERe.... és így tovább a végtelenségig: ISTEN tudja, meddig!

Ha valakit elkeserítene a mai „valóság”, földi emberi kultúránk mai állapotja, akkor pedig – kérem - vegye észbe a következőket:
minden egy Isteni Terv szerint történik, amelyben most éppen azt tapasztaljuk meg, milyen az, amikor - az egyensúlyt felborítva – csak a tiszta „férfi” energiák a meghatározók. Ezt a harmóniától, a természetes és fenntartható létállapottól egyre távolodó berendezkedést a végletekig megtapasztalhatjuk, - „kiélvezhetjük”.
A Gondviselő szemszögéből az EMBER még gyermekkorát éli, sőt, -a kisgyermek „én egyedül akarom!” korszakát....Természetesen Ő, aki a Végtelen Szeretet maga, végtelen türelemmel és megértéssel IS viseltetik irántunk. A folytonosan a pusztulás felé való gyorsuló mozgásnak NEM pusztulás lesz a vége, hanem ÚJ-, „nagykorúságunk” korszakába való belépés! Visszatér a Harmónia, az EGYensúly, és az IGAZság, mert a SZER-elem jut uralomra.

(Részlet a könyvből)