Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Magyarnak lenni

2009.02.24

Magyarnak lenni LÉLEKMINŐSÉG, és ez olyan hivatás, ami nagyon nagy felelősség. Hogy hogyan tudjuk ezt a küldetést teljesíteni, az kihat nemcsak a Kárpát-medencei magyarokra, hanem az egész emberiségre, és a Föld sorsára is. Minden mindennel összefügg. Még egy vízcseppnek is nagy szerepe van a Teremtésben. Minden egyes ember része az univerzumnak. Egyetlen baktérium képes megfertőzni az ivóvizet. Így teszi hozzá a mindenséghez az ember is a maga jó vagy rossz minőségét. Ehhez tudni kell, hogy minden anyag és minden egyéb valamilyen energiát képvisel. A hang, a fény, a gondolat, az álom, érzelem úgyszintén leegyszerűsítve energia. Az ugyanolyan vonzza az ugyanolyat. A jó a jót, a rossz a rosszat. Ettől az ugyanolyan erősödik.

Azt mondják, szomorú a magyar. Ez negatív energiájú érzelem. Szomorúságunkat kimondani, azaz beszélni róla, szintén negatív tartomány.

Vigyázzunk tehát gondolatainkra, tartsuk kordában őket, ne emésszenek lehúzó gondolataink parttalanul! Óvakodjunk azokat szavakba önteni, mert nemcsak bennünk, de környezetünkben is ugyanolyan érzelmeket kelt. Sőt, a hógolyóból lett lavina esetét is előidézheti. És kerüljünk minden olyan tettet, ami ugyanezt váltja ki. Gondolataink érzelmekké válva lenyomatként ott lesznek minden mozdulatunkban, pillantásunkban is. Még a méhmagzat is megérzi édesanyja hangulatait! Hát még a környezetünk! De szerencsére a pozitív minőségek éppen úgy működnek mint az ellentétük, a negatív. Begyűjtik az ugyanolyat. ‑ Szomorú a magyar? ‑ A „balsors” miatt? ‑ Hát legyen inkább boldog! ‑ Igen ám, de hogyan? ‑ Tanuljon meg újra szeretni!!! ‑ De könnyű azt mondani!

Az alábbiakban megpróbálok ezzel kapcsolatban néhány dolgot megvilágítani.

Ha abból indulunk ki, hogy a magyar az nem faji kérdés, hanem lélekminőség, jellem, akkor tudnunk kell azt is, hogy a szakrális égi tudás hordozója is a magyar. Ezt megvilágítandó álljon itt egy részlet Kozsdi Tamás: Magyar ősemlékezet című munkájából.

"ŐSEMLÉKEZET
A HATODIK CIVILIZÁCIÓ TÖRTÉNELME MAGYAR SZEMMEL
Ψ
A HUN EREDETKUTATÓ TANSZÉK FILOZÓFIÁJA

A magyar nem egy nép. Ez egy elnevezés azon törzsekre, emberekre, akik ismerik, tudják, - tehát nemcsak hiszik - a bálványoktól mentes Egy Igaz Istent. A magyar ember békességre törekszik, nem háborúzik és az egyetemes, azaz a kozmikus törvények betartását hivatva élt és uralkodott a Földön. A magyar ember szabad, művelt és erkölcsös. A „magyar” tehát lélekminőséget jelent.

A magyarok mindenkori vezérei, királyai bírták a papkirály, a mágus, a táltos címeket, aki ingyen kegyelmet tud gyakorolni és a világbékét a kozmikus tudás ismerete által képes fenntartani."

A magyar embernek tehát vissza kell találnia gyökereihez, az ősök, elődök emlékéhez, az általuk őrzött ősi tudáshoz és az égi rendhez. Ehhez a magyarnak újra meg kell tanulnia SZERETNI! A magyar ember tanulja meg magát, és a magyarságát újra szeretni!!! Sőt, a másik magyar embert is szeretni!

KépElengedni az önsajnálatot, a múlton való búslakodást. Ehhez szükséges a múltat elfogadni. A múltban a dicső múltat meglátni, a hamisított magyar történelemben az üdvtörténeteket megtalálni. A magyar népmeséket, mondákat, dalokat, mondókákat gyerekeinkkel, unokáinkkal megismertetni. A magyar hagyományokat felkutatni, követni. A magyar viseleteket elővenni, használni. Ezeknek mindnek olyan energiája van, amikre nekünk magyaroknak most nagy szükségünk van, hogy az egyensúlyt a hamis múlt és a látszatjelen közt megtaláljuk. Ez mind, mind magyarság-szeretet.

Ezzel szorosan összefügg a következő. Manapság a fiatalok egyre kevesebben vállalnak gyermeket. Azt mondják a 30-asok is, hogy ilyen bizonytalanra nem mernek. Sőt, legtöbbjük nem is házasodik. Jó esetben összeköltöznek, de többnyire nem alapítanak családot. Minden azt sugallja körülöttük, romlanak az életfeltételek, veszélyben az emberi lét, az anyagi feltételek egyre csak romlanak és nem adottak gyermekvállalásra stb. A félelem beköltözött a szívekbe. Nő a munkanélküliség, a bizonytalanság, ezek a fiatalok nem bíznak a jövőben. Így nem hívhatnak le új lelkeket. Aki halni készül, az nem képes lehívni a lelkeket, azaz nem tervez, nem vállal gyermeket. Ahol halni készülnek, oda nem születik le lélek. A jövő nemzedék sem akar tehát megszületni. Mégis azt látjuk, a nagycsaládosok valahogy megélnek. Mit tudhatnak ők, amit a többiek nem tudnak? Hagyományt ápolnak. Mint a régi nagy családokban, a nagyobb gyerekek segítenek a kisebbek ellátásában, a kinőtt ruhákat egymástól kapják meg, a családi munkamegosztás jól szervezett, jó beosztással, takarékoskodva kevésből is eleget teremtenek. Együtt, összefogással, szeretetben kis pénzből is képesek boldogan élni nagy családok!

A magyar embernek mindig fontos volt, hogy az utána következőknek jobb legyen. A szülők, nagyszülők mindig azért dolgoztak sokat, hogy a gyerekeiknek, unokáiknak jobb legyen, fejlődjenek, növekedjenek, többre vigyék. Nem elsősorban anyagi értelemben! A magyarnak nagyon-nagyon lényeges volt mindig, ahogy ma is, a SZABADSÁG. Elsődleges vágya a magyar embernek, hogy utódai szabadabban, békében élhessenek. Csak szabadságban él jól a magyar. Ehhez továbbadták a hagyományt, azaz az élet tudományát. Elődeink megtanították a fiatalokat, hogyan kell élni, "boldogulni". Az idősebbek az élettapasztalatot, a szenvedések árán szerzett tudást, mint hagyományt adták tovább. Minden megszületett gyermekben újra megszületik az összes felmenője. Csúnya szóval az ember reprodukálja magát, ha gyermeke születik. De nemcsak a szülő, hanem az ő szülője, és az ő szülője is, egészen a kezdetekig minden felmenő reprodukálva lesz. Az unoka pl. általában valamelyik nagyszülőjére "üt". Minden magyar gyermekben végső soron újra megszületik az összes magyar ős, de nemcsak génkészletével, hanem az ősök minden tudásával is. Erre mondják, "vele született tudás"... Ez teszi ki a nemzetet. Aki nem akar gyermeket, az nemet mond az eddigi összes magyar emberre, az összes ősre, és mindenre, ami magyar. Az megtagadja a magyar hazát. Hát hiába volt az összes eddigi sok ezer éves szenvedés és erőfeszítés? Hiába a véráldozatok, hiába a vértanúk, a hősök? Aki nemet mond a gyermekre, az nemet mond a magyar nemzetre s egyszersmind semmissé teszi a magyar múltat, az igaz magyar történelmet, s az a magyar nemzet halálos ítéletét  mondja ki. Amíg nem ismerjük fel, amíg nem hisszük el, hogy a családtagjaink, a rokonaink, a szomszédunk, a másik magyar ember a szövetségesünk, addig gyengék vagyunk. De amint ezt felismerjük, összefogunk, egy célért egy akarattal, s együtt cselekszünk, megmenekül a magyar nemzet, élni fog a magyar nemzet. Akkor visszatér az életbe vetett bizalom is. Akkor visszatér a gyermek utáni vágy. A magyar a világon kivételes: lélekből képes élni. Erre büszkék lehetünk. Nem hiába vagyunk kiválasztottak. Nem véletlen ajánlották fel Kárpát-Magyarországot és az itt élő magyarságot többször is Nagy Boldogasszonynak, Magyarok Királynőjének táltos királyaink, Szent István és Szent László. Isten, Haza, Család. Sosem feledhetjük! Közös nevezőjük a szeretetből élő magyar néplélek és nemzettudat.

Azt is mondják, hogy divat lett panaszkodni. Ne tegyük! Ha hétköznapjainkban találkozunk a napi rutin során szomszéddal, ismerőssel utcán, közértben, orvosi váróban vagy hivatalokban, tegyük félre a panaszkodást. Bajban van az egészségügy? (és sorolhatnánk még.) ‑Igen. ‑És? Ha szidjuk, ha panaszkodunk, ha uszítjuk egymást, attól rendbe jön? ‑Dehogy! Ne etessük hát az ördögöt az ő energiáival! Ettől is erősödik. Mérgezik a vizeinket? Telenyomják szteroiddal a húst? Valóban. De ihatóbb lesz-e a viz, egészségesebb lesz-e a hús vagy zöldség, ha egymást felizgatva panaszkodunk, szitkozódunk? Keressük meg a közölnivalónkban a pozitívat, a jót! Ha a másik ember mintegy lehúz magához sirámaival, keressünk benne valami szerethetőt, és dicsérjük meg. Vagy magunkról mosolyogva, szeretettel beszéljünk, ne panaszkodjunk. Ezzel kizökkentjük őt negatív állapotából, s majd távoztában megállapítja, jó volt velünk találkoznia. A mi sorsközösségünk nem a balsors és nem az, hogy segítsünk a másikat sajnálni, a másikra haragudni vagy netán szidni. Ha fel akarunk emelkedni végre, emeljük fel egymást a szeretet erejével! A szívünkkel! Megbocsátás, elfogadás, türelem, megengedés, elengedés, feloldozás segítségével tegyetek RENDet MAGatokban!

Higgyétek el MAGyarok! Ha Ti jól vagytok lelkileg, ha csak kicsit is jobban vagytok, kevesebb lesz a betegség! Persze ez nem azt jelenti, hogy a felelősök bármit is jól csináltak! Majd eléri ki-ki a maga szintjén, helyén és idejében az ítéletet. Igazságot nem mi szolgáltatunk. Látjuk, még csak nem is a magyar jogrendszer. Azzal se megyünk semmire, ha az öklünket rázzuk. Az sem oldja meg azt, amibe süllyedtünk. Az igazságot a Teremtő Rend hordozza. Ha mi jól vagyunk, ha MAGunkban RENDet teszünk, ha az Igéhez visszatalálunk, akkor képesek leszünk egyensúlyt teremteni a földi világ és égi rend között. (mert…amint a Mennyben, úgy a Földön is…). Mi leszünk/vagyunk a híd föld és ég között. Megfeszül(t)ünk, szenved(t)ünk már eleget évszázadokon, évezredeken át, de bírjuk! Sőt, éppen ezért bírjuk! Nem hagyhatjuk, hogy az a sok harc és küszködés, amit elődeink átéltek vagy éppen belepusztultak, és a véráldozatok mind feleslegessé váljanak! Nem! Rengeteg ERŐnk van, csak megtaláljuk! Egyetlen módon: EGYÜTT, EGYSÉGBEN, EGY KÖZÖS AKARATTAL! www.magyarokszovetsege.hu

Ha jól csináljuk, egyre több magyar ember fogja jobban érezni magát, és ettől ők maguk is fokozatosan jobbá válnak. Mert szeretni és szeretve lenni csodálatos állapot. Még szűkös anyagi helyzetünkben is jobban viseljük a nehézségeket, ha lelkileg RENDben vagyunk. Ha eljutunk erre a szintre, képesek leszünk ezt kiterjeszteni egész Kárpát-magyarságunkra. Kép

Számtalan lehetőség van manapság TV reklámok, agymosó politikai kerekasztal beszélgetések és sorozatok helyett eleink hagyományait gyakorolni vagy legalább belekóstolni, és az energiájában megmerítkezni. Ilyen volt Bösztörpusztán a II. Kurultaj, a madjar-magyar törzsi találkozó is. Persze ezt sem TV reklámokból tudtuk meg. Nagyon hallgattak róla! Fényképek itt a fotóalbumban láthatók. Bővebben www.kurultaj.hu oldalon. S hogy milyen lesz 2009. augusztus 21-22-23-án a Magyarok Országos Gyűlése ugyanott, arról olvashattok www.karpathaza.net és a www.magyarokszovetsege.hu oldalon.

Nagy öröm számomra a Baranta Szövetség is. Vigyük az egészen kicsiket és a fiatalokat a rendezvényeikre! Már nézni is felemelő, nemhogy részt venni benne! www.baranta.net A Baranta Hagyományos Magyar Harcművészet által visszatérni őseinkhez és átváltoztatni a múltat a jelenben dicső múlttá, ebből lesz jobb jövőnk. Ez aztán a feladat!

Tanuljunk vagy tanítsuk meg az ifjakat a székely ábécére, az egykor „rovásírás”-sal rótt betűkre www.prenoszilsandor.eoldal.hu

Evilágunk látszatvilág. Nehéz filozófiai kérdés az, hogy mi is az IGAZSÁG. De ebben a világban a legnehezebb eldönteni, mi az igaz, mi a hamis. Az írott és elektronikus sajtóból, médiából hogy állapítod meg egy hír igaz vagy hamis voltát? A hírműsorok „szépen” fel vannak építve. Kisebb tömegeket képeznek évente, akik azért kapják majd a fizetésüket, hogy a hírekkel befolyásolni tudják a közvéleményt és a közérzetünket (az ízlésről és erkölcsről nem is beszélve). Akár több csavarás is lehet egy-egy hírben, nem is sejtjük, mi van mögötte. És elhisszük? Hogyne! Ismerjük ugye, a …te, láttad tegnap, hogy már megint milyen nagy…? Mit láttam? Egy képet. Egy hírt. És honnan tudom, hogy igaz-e? Valójában ezzel a bizonytalansággal is csak félelmet akarnak kelteni. Ez a tudatos nemzetirtás része.

Ezzel szorosan összefügg a következő. Manapság a fiatalok egyre kevesebben vállalnak gyermeket. Azt mondják a 30-asok is, hogy ilyen bizonytalanra nem mernek. Sőt, legtöbbjük nem is házasodik. Jó esetben összeköltöznek, de többnyire nem alapítanak családot. Minden azt sugallja körülöttük, romlanak az életfeltételek, veszélyben az emberi lét, az anyagi feltételek egyre csak romlanak és nem adottak gyermekvállalásra stb. A félelem beköltözött a szívekbe. Nő a munkanélküliség, a bizonytalanság, ezek a fiatalok nem bíznak a jövőben. Így nem hívhatnak le új lelkeket. Aki halni készül, az nem képes lehívni a lelkeket, azaz nem tervez, nem vállal gyermeket. Ahol halni készülnek, oda nem születik le lélek. A jövő nemzedék sem akar tehát megszületni. Mégis azt látjuk, a nagycsaládosok valahogy megélnek. Mit tudhatnak ők, amit a többiek nem tudnak? Hagyományt ápolnak. Mint a régi nagy családokban, a nagyobb gyerekek segítenek a kisebbek ellátásában, a kinőtt ruhákat egymástól kapják meg, a családi munkamegosztás jól szervezett, jó beosztással, takarékoskodva kevésből is eleget teremtenek. Együtt, összefogással, szeretetben kis pénzből is képesek boldogan élni nagy családok!

A magyarnak mindig fontos volt, hogy az utána következőknek jobb legyen. A szülők, nagyszülők mindig azért dolgoztak sokat, hogy a gyerekeiknek, unokáiknak jobb legyen, fejlődjenek, növekedjenek, többre vigyék. Nem elsősorban anyagi értelemben! A magyarnak nagyon-nagyon fontos volt mindig, ahogy ma is, a SZABADSÁG. Elsősorban az a vágya a magyar embernek, hogy az utódoknak nagyobb legyen a szabadsága, hogy szabadabban, békében élhessenek. Ehhez továbbadták a hagyományt, azaz az élet tudományát. Elődeink megtanitották a fiatalokat, hogyan kell élni, "boldogulni". Az idősebbek az élettapasztalatot, a szenvedések árán szerzett tudást, mint hagyományt adták tovább. Minden megszületett gyermekben újra megszületik az összes felmenője. Csúnya szóval az ember reprodukálja magát, ha gyermeke születik. De nemcsak a szülő, hanem az ő szülője, és az ő szülője is, egészen a kezdetekig minden felmenő reprodukálva lesz. Az unoka pl általában valamelyik nagyszülőjére "üt". Minden magyar gyermekben végső soron újra megszületik az összes magyar ős, de nemcsak génkészletével, hanem az ősök minden tudásával is. Erre mondják, "vele született tudás"... Ez teszi ki a nemzetet. Aki nem akar gyermeket, az nemet mond az eddigi összes magyar emberre, az összes ősre, és mindenre, ami magyar. Az megtagadja a magyar hazát. Hát hiába volt az összes eddigi sok ezer éves szenvedés és erőfeszítés? Hiába a véráldozatok, hiába a vértanúk, a hősök? Aki nemet mond a gyermekre, az nemet mond a magyar nemzetre s egyszersmind semmissé teszi a magyar múltat, az igaz magyar történelmet, s az a magyar nemzet halálos ítéletét  mondja ki. Amíg nem ismerjük fel, amig nem hisszük el, hogy a családtagjaink, a rokonaink, a szomszédunk, a másik magyar ember a szövetségesünk, addig gyengék vagyunk. De amint ezt felismerjük, összefogunk, egy célért egy akarattal, s együtt cselekszünk, megmenekül a magyar nemzet, élni fog a magyar nemzet. Akkor visszatér az életbe vetett bizalom is. A magyar a világon kivételes: lélekből képes élni. Erre büszkék lehetünk. Nem hiába vagyunk kiválasztottak. Nem véletlen ajánlották fel Kárpát-Magyarországot és az itt élő magyarságot többször is Nagy Boldogasszonynak, Magyarok Királynőjének táltos királyaink, Szent István és Szent László. Isten, Haza, Család. Sosem feledhetjük! Közös nevezőjük a szeretetből élő néplélek.

Fentebb azt írtam, ne etessük az ördögöt az ő energiáival, mert attól csak tovább erősödik. Hát magyarok! Vegyétek észre, hogy ha akár csak háttérzajként is használjátok a TV-t vagy a rádiót munka közben vagy otthonotokban, az ördögi terv szerint bizony lenyomják a torkotokon a baljós vagy hamis híreket, amitől kis ördögökké változtok ti magatok. Hát csoda, ha rosszul érzitek magatokat? A félelmet hintik el tudatotokban, mérgezik lelketeket, és ettől megbetegszik testetek. Nyugtalan alvásnak fáradt ébredés az eredménye. Még csodálkoztok? Ördögi kör! Az ördög tervét ne hagyjuk beteljesedni!

Magyar Nők! Rajtatok oly sok múlik! A család összefogása, az otthon csinosítása, hétvégi kirándulások kigondolása, esetleg lebonyolítása, az étkezések megoldása, a családi menü kitalálása, alapanyagok beszerzése, általában elkészítése is, a családtagok bármiféle tevékenységéhez a háttér biztosítása, a gyerekek gondozása mind testi mind lelki értelemben, nem utolsósorban a párotok, ha van, a beteg vagy idős családtagok ellátása vagy annak megszervezése mind főként a Ti dolgotok! Most, hogy számba vettem, biztos kimaradt számtalan teendőtök. Közben egyetlen férfit sem szeretnék megbántani, ha mindezek nagy részét ő (is) végzi, esetleg egyedül. De jól belegondolva egy önálló kis gazdasági társaság a család. Időigényes vállalkozás. A média mellőzésével rengeteg időtök felszabadul. Közhely, de igaz, arra van időnk, amire szakítunk időt. SZENTeljetek több időt a gyerekekre, MAGatokra! Énekeljetek, mesét mondjatok! Magyarul! Ebben a felszínes látszatvilágban valóban nehéz kiigazodni annak, aki a régi látásmóddal szemlélődik.Kép

A sok TV nézéstől, a monitortól romlik oly rohamosan a lakosság látása? Biztos attól is. De szerintem ideje volna a befelé fordulásnak. Nem rossz értelemben, nem befordulni, magunkba roskadni, hanem megállni, elcsendesedni, nem pörögni, csak hagyni, hagyni, hogy ami nem a mi dolgunk, azt tegyék meg mások. Amit nem kell látnunk, amit nem bírunk látni, amit nem akarunk meglátni, észrevenni, vagy amit képtelenség meglátni, azt ne itt, az anyagi világban keressük, mert az szemüveggel sem sikerülhet. "Jól csak a szivével lát az ember." A nagy rohanásban álljunk meg kicsit és nézzünk fel az ÉGRE! Ugye csodálatos? A REND odafent van, amitől a mai ember nagyon eltávolodott. Becsapott szívünket nyugtassuk meg. Hallgassunk szívünkre, tanuljunk meg újra őszintén szeretni, tanítsuk egymást az Isteni Szeretetre. Érezzük meg magunkban és a másik emberben Isten jelenlétét. Adjunk hálát a természetben megélt szabad pillanatokért, benne minden teremtményért. Tanuljunk meg szívünkkel LÁTNI. Mi, magyarok a FÉNY-Fiú (Krisztus) gyermekei vagyunk! Legyünk a FÉNY!

Ekkor leszünk mi igazán MAGYAROK. Képesek leszünk lélekminőségünket megtartani, a Fényt őrizni, a szeretetben megerősödve felemelni a Kárpát-medencei népcsoportokra, majd más népekre is átvinni, minden emberben Istent meglátni. Tudni az EGYséget! Mert, ha ez sikerülhet EGY embernek, akkor sikerülni fog egy nemzetnek, több nemzetnek, majd az egész emberiségnek. Higgyük el, hogy ha csak EGY ember lélekben egészségesebb, már attól is jobbá válik az EGÉSZ, és ez csak az első lépés az EGYSÉG felé. Mert az EGÉSZ az EGY, s az EGÉSZSÉG EGYSÉG azaz TELJESSÉG. EGYÜTT sikerülni fog!