Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Példa – lenyomat – megfelelés

2009.03.28

Példa – lenyomat – megfelelésIgazából a minta, példa adás fontosabb, mint a szépen megfogalmazott igazság! Minden tett lenyomatot hagy a maga minősége szerint és ez másokra is hat hasonló helyzetekben.

A farizeus szépen megfogalmazza az igazságot, de nem a szerint él, cselekszik, ezért léthazugságot és létrontást követ el.

Ennek hamarosan vége, mert "látható" és "érezhető" nemcsak a cselekedet, de a mögöttes gondolat és érzelem is mind többek számára. Ez arra fog késztetni mindenkit, hogy azt mondja és úgy, amit gondol, és azt tegye, amit érez és mond, mert az ellentmondásokkal való szembesülés gyorsabb ütemű, mint eddig volt.

Ez fokozottan érvényes a "tanítókra", "gyógyítókra", ilyen-olyan szolgálattevőkre!

Ezért minden megpróbáltatás, nehézség, kísértés a próba része. A próbát sikerrel ki kell állni, ellenkező esetben nem lehet tovább haladni. A kísértő, akadályember, doppelgänger nagyon fontos feladatot lát el, az evolúcióban. A kérdés minden megpróbáltatásnál az, hogy kivel pendülünk egy húron, az illeszkedés vagy megfelelés törvénye szerint. Akit vagy amit megszólítanak az meg kell, hogy feleljen. Ez törvény.

A hangvillát, ha megütik és a húrok felé tartják, meg fog szólalni az összes olyan húr, melynek frekvenciája megfelel. A kísértőnek hamis hangvillája van, és a bennünk lévő hamisat szólítja meg. Ilyenkor a megfelelés lehet egy húron pendülés, vagy felismerés után a helyes frekvenciára történő behangolás.

Minden megfelelés, együttműködés, együttrezgés egyfajta egységet, együtthatást teremt, de hamisan is lehet egy húron pendülni!!!

Ezért nagyon nem mindegy, hogy milyen minőségekkel, tudati, szellemi és lelki értékekkel pendülünk egy húron. A megtévesztő fel tud kínálni értékesnek látszó hamis szellemi táplálékot, ami úgy néz ki, mintha igaz lenne. Ilyen alapokon is létrejöttek a múltban és a jelenben is nagyszabású együttműködések. Ezért minden együttműködés IGAZát, IGÁját a szellemi idea, az ige minősége, értéke és az a mögött meghúzódó szándék, mozgató lélekminőség határozza meg.

Ezért fontos nagyon a megélt példa, a minta, mert gyümölcséről ismerszik meg a fa.