Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szeretet Vallás

2009.03.28

Szeretet Vallás

 

Sokféle vallás és filozófiai irányzat él az emberiség tudatában és mindegyik valamilyen vezérfonál köré rendezi eszméit, ideáit. Így vannak a világi hatalomra építő, gyakorlatias vallások, vannak filozofikus vallások, vannak a fizikai síkról elvágyódó, transzcendens vallások, vannak a tudományos felismerésekre alapozó vallások és van a Szeretet Vallás, mint a részek egésze, a teljesség egysége.

Az emberiség Arany Korának vallása, az ősi magyar SZERvallás és Jézus Új Szövetsége, SZERződése ugyanarról szól, mert mindegyik SZERetet Vallás.

Ahhoz, hogy megértsük a vallás szellemi-lelki jelentőségét és lényegét, a gyökrendSZERű magyar nyelvet kell segítségül hívnunk.

Vegyük először a vallás szót. Gyöke a vall. Aki megvall valamit az a valló, amit megvall az a vallomás és a megvallott, felvállalt szellemi és lelki értékek alapján kialakuló tudatszint, emberkép, világkép és istenkép a vallás. Ez a valló megélt valósága, saját megvallott való világa.

Ezt azért fontos tisztázni, mert a vallás alapjaiban nem dogma, nem bürokrácia, hanem saját belső lelki minőségeink megvallása, szellemi és lelki értékek vállalása.

Tehát nem csak az istenhívő vallja meg saját istenképét és moralitását, hanem az ateista is saját lényegét, vagyis minden ember, aki a földön él.

Minden cselekedet eredménye vall a cselekvő egyén személyiségéről, lelki világáról, tudatszintjéről, az ő igazi vallásáról

 

A belső valónk, valóságunk az, amit megvallunk minden gondolatunkkal, érzésünkkel és cselekedetünkkel.

Ezért mindenki megvall valamit és ez az ő vallása.

Jézus megvallotta az Ő szerető Mennyei Atyját, Élit, az élő Egy Istent, a jóságot, az ember-szeretetet, színt vallott saját Lelke és Szelleme SZERint. Az én vallásom csak akkor lesz Jézus vallása, ha megélem ezeket a lelki és szellemi minőségeket, tulajdonságokat, a családomban, a munkahelyemen, az emberek között mindenütt és mindenkor. Ezért a vallás nem halott betűk halmaza, nem intézmény, nem hétvégi imádkozás a templomban, hanem a megvallott szellemi lelki tulajdonságok átélése, megtapasztalása, megvalósítása. Jézus és a magyar Szellemi Hagyaték Szeretet Vallásának a vállalása az olyanná válás.

 

A SZERETET gyöke a SZER, mint:  - eszköz, hatóanyag (gyógySZER, vegySZER stb.);  - képessé tesz, SZERt tesz valamire;   - megjavít, létrehoz, SZERel;   - boldogság, SZERencse;  - SZERény, EgySZERű;   - feladat, vállalás, SZERep;   - életbe hív, teremt, okoz, SZERez;   - RendSZER, SZERvezet;   - a megvalósítás eszköze SZERszám;   - élő, SZERves;   - Isten tisztelet, az egység és a szeretet életbehívása, megtartása SZERtartás;   - szövetség, törvény, SZERződés.

 

A SZER szellemi ideája kötődik a teremtés folyamatához, módjához, eszközéhez, eredményéhez és ez jellemző a SZERETETRE is, ami maga a SZET-TETT. A szeretet nem egy statikus, érzelmi állapot, hanem egy folyamat, a jó lélekből megvalósító, teremtő értelem eszköze és gyümölcse. A teremtés termése, gyümölcse a szeretet, amit minden egyes embernek, emberek kisebb-nagyobb közösségeinek meg kell teremtenie saját életében, közegében, vagyis aktívan, cselekvőn tenni kell érte.

Azok, akik nem képesek a szeretetet megélni, megvalósítani, megteremteni, rabolni fogják a szeretetenergiát, élősködni fognak a szeretetenergia forrásain. Ott, ahol kirabolják, felélik, és nem táplálják a szeretetenergia forrásait, sivár, üres, silány, durva, erőszakos, hazug, hamis, boldogtalan, szertelen, szerencsétlen, szerénytelen, harácsoló lesz az élet.

Mindenki, minden nép és az egész emberiség saját szerének kovácsa.

 

Az egyik kedves ismerősömnek a közelmúltban az alábbi látomása volt:

Találkozott Szűz Máriával, aki megszaggatott ruházatban, legyengült, leromlott állapotban volt, és arra kérte ismerősömet, hogy vegye az ölébe és vigye. Megrázó üzenetet és felismerést hordoz ez a kép.

„Hívők” milliói kérik a szeretetenergiát, kicsinyes, önző imáikban, de nem adnak vissza semmit, nem vállalnak terhet. Már közel kétezer éve feszítik meg mindennap az emberek a Jószót, az Igét, az Igazságot gondolatban, beszédben, cselekedetekben. Barabást kiabálnak Jézus helyett, mert nem vállalják, nem vallják a szeretetet.

 

A Szeretet Vallás a mindennapok próbája és beavatása. Minden kedvesség, mosoly, jóságos néma cselekedet, lelkiismeretesen végzett munka szeretetenergiát teremt és táplálja Teremtőnket, hogy újra és újjá teremthessen minket.

Mindazok, akik a Szeretet Vallás vallói kívánnak lenni, maradni, tegyék az alábbi fogadalmat:

Élem, vállalom, valósítom, vallom a szeretetet!